projects  /  news  /  info

CAN AN EXTENSION BOTH REFERENCE AND RE-BALANCE IT'S HOST IN A SEAMLESS WAY?


[Y/N] Studio were asked by the property owners to investigate the potential for an extension to their home.  Our proposal will create an informal dining/living space with a new large open plan kitchen. By reconfiguring and relocating of the utility space, removing previous unsympathetic side extensions and improving of light levels it has been possible to make way for a new extension with good views to the garden. The new extension is designed will be clad in weathered steel referencing the red brick of the existing house.

Phedon House
Location: Birmingham, UK
Type: Residential, Refurbishment
Size: 60m2
Client: Private
Status: Planning

Date: 2018-
Project Team: Alex Smith, Ayse Cagin Bailey