projects  /  news  /  info

[Y/N] Studio is an architecture practice based in London.  


We ask questions about the site and brief to maximise their potential. The questions are always complex but a successful answer should be as simple as Yes or No

Our talented team has experience of delivering award winning buildings and we work at all scales, across all sectors and in any location.


scroll down to see selected projects

CAN A DENSE MASTERPLAN CREATE ELEVATED GREEN SPACE?


[Y/N] Studio have developed proposals for a large site in West London to redefine its civic centre.  The local authroity had identified the site as an opportunity for height and density. Our proposal looks to create a dense and rich masterplan formed around a new street which will include workspace, retail, restuarants, a hotel and community centre with nursery.   The buildings are all expressed horizontally and step away from nearby 2-4 storey buildings to minimise their impact and maximise usable green terrace space.   The height of the proposal will attract attention from afar but it’s green spaces will help to knit it into the community.

Mixed Use Masterplan
Location: Confidential
Type: Hotel, Retail, Workplace, Learning, Urban Realm, Mixed Use
Size: 25,000m2 Floor space.
Client: Confidential
Status: Confidential
Date: 2018-

Project Team: Alex Smith, Ayse Cagin Bailey, Maegan Icke

CAN YOU REDEFINE AND REBRAND AN EXISTING WORKSPACE WITHOUT COMPROMISING IT’S BEST ATTRIBUTES?


This project involves the refurbishment of existing affordable workspace, and the provision of 500m2of extra workspace in a mezzanine extension. Our proposal aims to maximize the potential of the existing building, while creating new spaces and further animating the square within which it lies.


Dalston Works
Location: Bradbury Street, Dalston, London
Type: Commercial, Workspace
Size: 1500m2
Collaborators: Hawkins/Brown
Client: Hackney Co-opererative Development
Status: Planning
Date: 2017

Project Team: Alex Smith, Maegan Icke, Roxani Tseranidou, Carolina Borgatti, Ezmira Peraj, Ainhoa Valle


CAN A TEMPORARY  BUILDING PROVIDE MORE PUBLIC SPACE THAN IT OCCUPIES?


[Y/N] Studio are working to deliver 10 no. market pods and a public deck space in Gillett Square, Hackney. The new space is required to provide temporary accommodation for the existing market pod tenants while construction of an extension to their current premises takes place.

The Dalston Deck seeks to replace the public space which will be lost for the duration of construction and is positioned on a carpark which is currently not used by the public.  As such it creates a net gain of public space for local residents. All elements of the containers are finished in ‘primer' red, reflecting their temporary nature while creating a vibrant effect to draw people into the square.


Dalston Deck
Location: Gillett Square, Hackney
Type: Retail, Public Realm
Size: 100m2
Client: Hackney Co-operative Developments
Status: Commission
Date: 2018

Project Team: Alex Smith, Maegan Icke